2012-03-14 14:31:39• hírek • M. T. R.

Elkezdődött a kivitelezése a városfejlesztési terveknek

A szociális étkezde épületének falairól már lesúrolták a régi vakolatot, több falat pedig lebontottak. Megkezdődött a nagykárolyi városfejlesztési projektek megvalósítása. A kantinnak otthont adó épületet annak idején rendháznak építették, majd lett belőle börtön, a pincékben és az emeleten még látszanak a hajdani cellák nyomai. Volt ott öregház is, majd 1992-ben ideköltözött a szociális kantin.

Az önkormányzati intézmény fennállásának két évtizedes évfordulóját - ami április 20-án lesz - tehát ideiglenes szálláshelyükön ünnepli az alkalmazottak közössége. A felújítás, kibővítés, átalakítás munkálatai már javában zajlanak. A kivitelező vállalat, a Tarr Kft. munkatársai érdeklődésünkre elmondták, hogy jó ütemben haladnak. Nemsokára a falak újrafestéséhez, majd többek között a pincehelyiségek rendbetételéhez is hozzákezdhetnek. A felújítással egybekötött kibővítésre egyébként legtöbb 6 hónap áll a közbeszerzési eljárást elnyerő cég rendelkezésére. Ám vélhetően jóval hamarabb befejezik. Ehhez a projekthez szervesen kapcsolódik egy másik: az étkezde felszerelése,  felújítása, kibővítése. Ezt a közbeszerzési eljárást március 6-án nyitotta meg Nagykároly városa.

Összesen 11 ajánlat érkezett - tudtuk meg Bekő Tamástól. A városmenedzser elmondta, hogy ajánlatokat öt különböző pontban vártak - a felszereléseket felhasználhatóságuk mentén ennyi csoportba osztották - ennek megfelelően akár 5 nyertest is hirdethetnek valamikor jövő hónap közepén. Nyilvánvalóan a felszerelések üzembe helyezése a felújítást követően történhet meg, s így akár már ősszel újra a hajdanán börtönnek is otthonául szolgáló épületben működik majd a nagykárolyi szociális étkezde.

A korzókialakítást előirányzó tervezetnél a közbeszerzési eljárás megnyitása megtörtént, előreláthatóan a két ajánlat közül a jövő héten hirdeti ki a nyertest a városvezetőség. A negyedekbeli zöldövezetek kialakítását, valamint a Kossuth-kert megújulását előirányzó projektet újra ki kellett írni. A közbeszerzési eljárás korábbi meghirdetését ugyanis megóvta egy vállalkozás - mondván: nem volt ideje megfelelő ajánlatot kidolgozni. A minisztériumi szakbizottság helyt adott az óvásnak, ezért ismételten az elejéről kell elkezdeni az eljárást. Ebben a beruházásban 40 ezer négyzetméternyi területet újítanak meg, 1500 négyzetméternyi járdát alakítanak ki, 652 bokrot, 3250 díszcserjét és 65 tűlevelűt ültetnek el. Ezeken kívül a többi között 834 darab virág is ott pompázik majd, továbbá 140 szemetes tartályt helyeznek ki.

Az egész beruházás becsült értéke 2 597 944 lej. Két héten belül kerülhet fel a közbeszerzések világhálós rendszerére (Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice, román betűszóval: SEAP) a projekt. A késés ellenére még idén be is fejezik az ebben tervezett kivitelezéseket - nyomatékosította a városmenedzser. A negyedekbeli parkoló kialakítását, illetve aszfaltozást előirányzó projektre hét ajánlat érkezett; ebben az esetben szintén április közepére várható az eredményhirdetés. Az egykori kaszárnya rendbetételét megcélzó nagykárolyi városfejlesztési projektre nem kevesebb mint tizenhét ajánlat érkezett, ráadásul az ajánlatok zömét a cégek társultan, más vállalatokkal együtt nyújtották be. Ezért az elbírálás igencsak elhúzódik, mindazonáltal a városmenedzser szerint még április végén nyertest hirdethetnek majd.

Szerda délelőtt 11 óráig jelentkezhettek ajánlataikkal a cégek a színház és a kulturális központ felújítására. Hét ajánlat érkezett - tudtuk meg Bekő Tamás városmenedzsertől.


Elkezdődött a nagykárolyi városfejlesztés projektjeinek kivitelezése
A kantinépület falait már lepucolták

Elkezdődött a nagykárolyi városfejlesztés projektjeinek kivitelezése

Elkezdődött a nagykárolyi városfejlesztés projektjeinek kivitelezése

Elkezdődött a nagykárolyi városfejlesztés projektjeinek kivitelezése
Az egykori börtön latrinái

Elkezdődött a nagykárolyi városfejlesztés projektjeinek kivitelezése


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: